19 грудня 2010 року в День святого Миколая в гірськолижному курорті Буковель стартував новий національний проект “Двадцять рекордів України в ТК “Буковель” до 20-ої річниці Незалежності України”.
Цього святкового дня у “Книгу рекордів ТК “Буковель” зроблено два перших записи: про Різдвяну Свічку, виготовлену з натурального воску, висотою 2 м 12 см, та рекордний пряник “Миколайчик”, вагою понад 100 кг.
Ці незмінні атрибути урочистого дійства освячені Благочинним Вишгородського району, настоятелем церкви Бориса та Гліба отцем Димитрієм на місці Богоявлення в с.Демидів Вишгородського району Київської області.
Як повідомляє Агенція новин Фirtka.if.ua для приготування пряника використано:
цукру – 18 кг, яєць-10 кг, маргарину 10кг, меду-0,750 кг, кориці -2кг, муки -30 кг, повидла-20 кг, глазурі -15 кг.